Artiklar

Sök bidrag för hälsofrämjande insatser riktade till romer

Nu kan organisationer inom det civila samhället, till exempel ideella organisationer, som har romsk språk- och kulturkompetens ansöka om projektbidrag för Hälsofrämjande insatser riktade till romer.

Bidraget kan gå till projekt som bidrar till att främja romers hälsa genom till exempel information, utbildning, aktiviteter och liknande. Bidraget kan inte gå till projekt som har utsatta EU/EES-medborgare som målgrupp.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor prioriterar projekt som:
- genomförs tillsammans med en kommun eller ett landsting
- involverar romska flickor och kvinnor
- samt ger förutsättningar för långsiktiga effekter.

Hur stort bidrag ni får beror på hur mycket projektet kommer att kosta och hur mycket pengar som Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har att fördela.
Under 2017 kommer vi att fördela 1,8 miljoner kronor i bidrag till hälsofrämjande insatser riktade till romer.

Sista ansökningsdag är måndagen den 16 oktober 2017.
Beslut fattas under december 2017 vilket innebär att eventuella projekt kan starta i januari 2018. Ett projekt kan pågå under ett år.

De projekt som genomförs tillsammans med en kommun eller ett landsting ska bifoga en avsiktsförklaring från dem i ansökan. Det är ett brev där en person på kommunen, stadsdelsförvaltningen eller på en annan kommunal verksamhet själv beskriver vilka uppgifter de har i projektet. Brevet ska vara signerat av en relevant person hos dem.

I brevet som du laddar upp i vårt digitala ansökningssystem ska personen:

  • Beskriva rollen de har i projektet
  • Beskriva vilka uppgifter de har under projektet och när projektet är slut
  • Ange eventuell medfinansiering som de står för (belopp)
  • Fylla i kontaktuppgifter.

När ansökan är inskickad och handläggningen påbörjad finns det ingen möjlighet att komplettera själva beskrivningen i ansökan. Det går bara att komplettera om det saknas någon handling. Därför är det viktigt att ni påbörjar ansökan i tid så att ni har möjlighet att ställa frågor och lösa eventuella problem som ni stöter på redan innan ansökan skickas in.

Vill du få feedback på din ansökan innan du lämnar in den kan du skriva ut och mejla den  till Mucf senast den 22 september. Lämna alltså inte in ansökan i ansökningssystemet om du vill ha feedback utan skriv den bara där och spara den som en pdf och mejla in dokumentet. Efter feedback kan du sedan gå in och göra eventuella justeringar i ansökan i systemet och lämna in den. Mejlet med ansökan skickar du till helena.lundgren@mucf.se.

Sidan uppdaterad 2017-06-02