Eeva Östberg, Teija Pettersson och Kerstin Weivert, Gävle kommun, har deltagit i projektet som nu ska avslutas. Arkivfoto: Malin A Junkka

Nu knyts projekt ihop i slutseminarium

Gävle är en av de kommuner som deltagit i ett projekt som går ut på att öka den finska språk- och kulturkompetensen bland vård- och omsorgspersonal. Nu är det dags för slutseminarium.

 

Finlandsinstitutet i Stockholm och Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland har tagit initiativ till ett projekt för att öka språk- och kulturkunskaperna hos personal och studerande inom vård och omsorg i Sverige och Finland.

Vård och omsorg i Gävle kommun, Luleå och Upplands Väsby inom det finska förvaltningsområdet i Sverige har deltagit i projektet. Metropolia yrkeshögskola som utbildar sjukvårdspersonal i Finland har bidragit till utvecklingsarbetet. Målen är varit; livslångt lärande, nätverksbyggande och samarbete mellan länderna med fokus på språklig och kulturell identitet och dess betydelse inom området vård och omsorg.

De deltagande kommunerna i Sverige har under hösten 2018 och våren 2019 tagit fram och genomfört utvecklingsprojekt för att öka språk- och kulturkompetensen hos medarbetare inom vård och omsorg.

På slutseminariet presenteras projektets slutsatser och olika exempel från de deltagande kommunerna. Seminariet är öppet och riktar sig till beslutsfattare och medarbetare inom socialförvaltning, äldreomsorg, vård- och omsorgssektorn.

Läs mer om slutseminariet här!

MALIN A JUNKKA

Sidan uppdaterad 2019-08-16