Så här ser bokomslaget ut till Konstkuppen ut.

Författarkväll med Jens Lapidus

Den 26 mars arrangerar Judiska församlingen i Stockholm en författarkväll med Jens Lapidus som gjort barnboksdebut.

Jens Lapidus gör barnboksdebut och kommer till församlingen på författarbesök. Alla mellan 6-9 år är välkomna på högläsning, samtal, frågor och funderingar samt bokförsäljning. Det blir fika till alla barn! Föranmälan innan den 22 mars. Om du har frågor maila till jonna.wolff@jfst.se Platsen, centralt i Stockholm, meddelas senare till anmälda.

Jens Lapidus (född 1974) bor i Stockholm och är advokat på brottmålsbyrån Försvarsadvokaterna, en av Sveriges främsta advokatbyråer. 2006 debuterade han med Snabba cash, som blev en av 2000-talets mest omtalade och sålda böcker. Snabba cash är såld till 30 länder, däribland USA och England, och filmatiserad i regi av Daniel Espinosa. 

Nu har Lapidus skrivit sina första barnböcker om Dillstaligan. Illustratör är Gustaf Lord.
- Att skriva för barn har varit något av det roligaste jag någonsin gjort, fast lika mycket som jag skrev för barn, skrev jag för mig själv. När jag själv skrattade och njöt tänkte jag att det skulle funka för alla. Dillstaligan följer ett av mina främsta teman från vuxenvärlden: huvudpersonerna begår brott, men vi kommer ändå tycka om dem, säger han.

Om Dillstaligan (från Bonnier Carlsen):

"Mamma tjatar på att Jonathan ska ut och hitta på något, men vad? Han har inte någon kompis i kvarteret och han sitter helst inne och mekar med sina uppfinningar. Det vill säga, tills Zasha flyttar in huset. Och börjar i Jonathans klass. Då börjar det hända grejer och vips har de bildat Dillstaligan: ett tjuvgäng – enligt vissa i det godas tjänst.
När mat försvinner från närlivs, en oskyldig kvinna anklagas och märkliga figurer syns på konstmuseet dit de åkt på skolutflykt, ja, då kan de börja lägga pusselbitarna och med smarthet och mod göra sin första kupp."

MALIN A JUNKKA

Sidan uppdaterad 2020-02-20