Snart invigs utställningen Scrolls!

Under hösten har framtidens grafiska designers, Art Directors och visuella kommunikatörer från Beckmans Designhögskola i Stockholm fördjupat sig i den svensk-judiska historien och Judiska museets samlingar.

Arbetet har resulterat i en utställning med nio unika smartphone-upplevelser som lägger ett nytt lager på museets basutställning Judarna & Sverige.

Vi får bland annat ta del av en alternativ guide till den judiska tolkningstraditionen Chavruta, en personlig gestaltning av judisk musiktradition via folkvisan Dos Kelbl, och historien om räddningsaktionen med de vita bussarna berättad med hjälp av augmented reality-teknik.

Beckmans Designhögskola utbildar inom tre konstnärliga kandidatprogram: Form, Mode och Visuell kommunikation. Ny kunskap och nya perspektiv på humanism, mångfald, jämlikhet och hållbarhet genomsyrar utbildningen som vilar på konstnärlig grund.

Invigningen till utställningen 'SCROLLS – Nio digitala guider till Judiska museet'  hålls den 8 oktober kl.14 och den visas till och med 1 november.

Sidan uppdaterad 2020-10-06