Artiklar
Bilden är från en Minnesdag tidigare år då Alice Bah Kuhnke deltog som minister.Foto: È Romani glinda.

Digital minnesstund den 27 januari

É Romani Glinda bjuder in till en digital minnesstund som livesänds från Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.

Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. År 2021 är det 76 år sedan.
- Minnesdagen är till för att vi aldrig ska glömma nazisternas offer och för att stödja alla de som kämpar mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism, antisemitism och antiziganism. É Romani Glinda sätter som vanligt fokus på romernas historia, ett av de två folk nazisterna ville utrota, säger Fred Taikon i ett pressmeddelande.

I år anordnar É Romani Glinda en digital minnesceremoni för Förintelsens offer, ceremonin sänds live med tal, musik och ljuständning direkt från Hedvig Eleonora Kyrka i Stockholm

Ni kan följa minnesceremonin klockan 18.30-20.15 på www.romaniglinda.se eller på facebooksidan.

Medverkande i programmet: Stefan Löven, Stadsminister; Amanda Lind, Kulturminister; Romani Rose, ordförande Dokumentations- och kulturcentret för tyska sintier och romer i Heidelberg; Antje Jackelén, Ärkebiskop; Erik Lundström, diakon; Marcel Rådström, Forum för levande historia; Fred Taikon, É Romani Glinda; Mia Taikon; ÉRG och Bengt O Björklund, poet, ÉRG.

Musik: Amé sam rom med solisterna Witt Michaj, Jacob Silberstein Tid: 27 januari 2021 kl.18.30

Observera plats:www.facebook.com/romaniglinda eller på www.romaniglinda.se För mer information 070-712 39 91.

Missa inte heller filmen (länk)

 

 

MALIN A JUNKKA

 

Sidan uppdaterad 2021-01-28