Artiklar

Kampanj ska lyfta fram romska förebilder

Identifierar du dig som rom? Vill du vara en förebild och bidra till att stärka barns och ungas identitet och framtidstro? 

Länsstyrelsen i Stockholms län söker dig som är ung eller vuxen rom och vill dela med dig av vem du är, vilka erfarenheter som betyder mycket för dig eller vad du inspireras av.
 
I samband med 50-årsjubileumet för internationella Romadagen i april 2021 planerar Länsstyrelsen i Stockholms län en kampanj för att lyfta fram romska förebilder. Detta genom att publicera personporträtt på länsstyrelsens webbplats.

Internationella Romadagen firas till minne av den första romska kongressen som ägde rum i London 1971. Kampanjen Jag är rom! genomförs inom ramen för ett regeringsuppdrag och riktar sig till barn och unga.

Syftet med kampanjen är att bidra till att stärka romska barns och ungas identitet och framtidstro samt att motverka antiziganism, det vill säga rasism riktad mot romer. Förhoppningen är att publiceringen får stor spridning genom sociala medier samt att myndigheter, kommuner och andra aktörer länkar till kampanjen från sina webbplatser. För den som vill delta utan att ha med sin bild i kampanjen, finns möjlighet att välja en anonymiserad bild.
 
MALIN A JUNKKA
Sidan uppdaterad 2021-02-12