Artiklar
Thomas Lunderquist. Foto: Privat

Vill du veta mer om Jiddisch far alle?

I en livestream 14 mars berättar Thomas Lunderquist om programmet Jiddisch far alle som sänds i SR P1.

"Thomas är väl jude? Han kan säkert jiddisch". Så tänkte nog nån chef på Sveriges Radio, när de för sju år sen kom på att göra ett program på jiddisch i P1. Så jag blev tillfrågad. Och eftersom jag är kille, svarade jag att "javisst", eller "det lär jag mig snabbt, inga problem” eller nåt i den stilen. Och så hittade jag på ett program vars själva titel nog inte är helt korrekt (påpekade Staffan Böös för mig först: "Det borde nog snarare heta ’Jiddisch far alemen’”). Men då hade det redan rullat ett tag. För sent att byta.

Det berättar Thomas till föreningen Jiddischkultur i Göteborg som anordnar föredraget "Mitt liv som hunt" med Thomas Lunderquist.
- Här berättar jag om mitt arbete med Jiddisch far alle och om några av alla möten jag haft med jiddischredndike mentschn här såväl som där.

 
Föredraget äger rum på söndag den 14 mars kl. 18.00 på Google Meet.
Anmälan senast 10 mars till jiddischkultur@gmail.com därefter kommer en länk till föredraget att skickas med e-post. Föredraget är ca 50 min långt och inkluderar en kortare frågestund.
 
Jiddisch far alle som sänds i SR P1 görs av Thomas Lunderquist, som gått grundkursen i jiddisch på Lunds universitet och en sommarkurs vid Vilnius universitet.

Thomas är radioproducent på produktionsbolaget Lokatt Media i Malmö, där han också producerar sagor på jiddisch, Filosofiska rummet och Radioföljetongen för P1 samt ibland olika musikserier för P2.
 
MALIN A JUNKKA
 
Sidan uppdaterad 2021-02-18