Artiklar

Samisk förskola startar i Östersund

Intresset för en samisk förskoleavdelning har länge varit stort i Östersunds kommun. I höst görs ett nytt försök med att starta en sådan.

För sex år sedan lades den samiska avdelningen på förskolan Mosippan i Östersund ner på grund av svalt intresse från föräldrar och brist på personal. Men nu gör kommunen ett nytt försök och planerar för en ny samisk förskola till hösten. Det skriver SVT på sin hemsida. (LÄNK)

– Östersunds kommun har inte kunnat göra det här på flera år och samtidigt är det något som den samiska befolkningen har efterfrågat. Det känns jättekul att vi kan erbjuda det här nu. Samtidigt behöver vi att föräldrar anmäler sitt intresse för att det ska fungera, säger Anna Rosén, kommunens sakkunninge i förskolefrågor, till SVT.

Den nya förskoleavdelningen kommer att invigas lagom till hösten, kommunen har satt en budget på 2030-360 000 kronor årligen beroende på hur mycket personal man behöver anställa. Det pedagogiska innehållet kommer att utformas tillsammans med föräldrar och personal.

Du hittar hela artikeln på SVT i länken ovan.

MALIN A JUNKKA

Sidan uppdaterad 2021-03-31