Artiklar

Fira Sveriges nationaldag med 5 Folk festival!

Lyssna till samisk jojk, ösig klezmer, romska ballader, tornedalsk pop och finsk- nordisk rock, pop och visor. 
För åttonde året i rad är den populära 5 Folk Festivalen ett efterlängtat och svängigt inslag i sommar Stockholm. Det blir flera musikaliska helkvällar i höst där Sveriges 5 nationella minoriteter står i fokus: samer, sverigefinnar, romer, judar och tornedalingar.
5 Folk Festival startade som en reaktion på att folk i allmänhet inte har en susning om vad de nationella minoriteterna är, eller vad de har för kultur, seder och bruk.
 
Medverkar på 5 Folk Festival 6 juni:
Gålmuk
The Magnettes
Svarta Safirer
Glasser Skog med vänner
Sannamari Patjas-Lauri Antila-Harri Ihanus Trio
 
Tanken med festivalen är att skapa en naturlig plattform där alla har chansen att möta och umgås med kulturer som har funnits i Sverige i århundraden. Festivalen livestreamas den 6 juni med start klockan 18.00 här på Facebook. Läs mer här! (LÄNK)
 
È Romani Glinda i arrangerar detta i samarbete med Judiska församlingen i Stockholm, Finska Föreningen i Stockholm, Tornedalingar i Stockholm, Sameföreningen i Stockholm, Skarpnäcks kulturhus, PARKTEATERN Stockholms stadsteater, Sensus studieförbund Stockholm och Stallet - Världens Musik. Programmet genomförs med stöd av Kulturförvaltningen Stockholms stad, Kulturrådet, Kulturförvaltningen Region Stockholm.
 
MALIN A JUNKKA
Sidan uppdaterad 2021-06-07