Artiklar

Festivalen är tillbaka efter ett års uppehåll

"En liten festival med ett stort hjärta" - dags för Gällivare Minoritetsspråksfestival den 3 och 4 september.

Efter ett års coviduppehåll är det äntligen dags att bygga upp scenkåtan, skriva ut program och tända ljusslingorna på Gällivare Hembygdsområde. Under fredag och lördag, 3-4 september vankas Gällivare Minoritetsspråksfestival, en folkkär fest som helt och hållet är gratis. Så skriver arrangörerna i ett pressutskick.

Under två dagar fylls hembygdsområdet i Gällivare med kultur som kopplas till kommunens minoritetsspråk lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska. På fredag klockan 13.00 är det invigning följt av konsert av Klara Pasma, den tornedalska musikern från Pajala. Fredagen kommer även att bjuda på skrivworkshop med poeten David Väyrynen, målarworkshop med konstnären Leila Nutti och det omåttligt populära radioprogramet Finnmix sänder live.

Hela programmet hittar ni härhttps://www.giellakieli.com/program

Festivalen kommer innehålla olika mataktörer, workshops, barnaktiviteter, hantverk och många olika konserter. Festivalen anordnas för tredje gången av Kulturföreningen GiellaKieli men förra årets festival blev ett albumsläpp istället för en fysisk festival. 

MALIN A JUNKKA

Sidan uppdaterad 2021-08-30