Artiklar
Amanda Lind, kultur- och demokratiminister. Foto: Johan Jeppsson

Amanda Lind inviger Sametingets öppnande

I dag, 1 september 2021, deltar kultur- och demokratiminister Amanda Lind vid det högtidliga öppnandet av Sametingets mandatperiod 2021-2025. 

- Jag är stolt över de steg vi har tagit de senaste åren inom samepolitiken, men fler steg behöver tas. Fortsatt uthålligt arbete kommer krävas för att stärka urfolket samernas rätt till självbestämmande och inflytande. Det gläder mig därför särskilt att delta vid invigningen och tillsammans med sametingets folkvalda plenumsledamöter högtidlighålla öppnandet av en ny mandatperiod, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

Med anledning av smittspridningen är öppnandet stängt för allmänheten men kommer att livestreamas.

I samband med besöket till Lycksele så kommer statsrådet även att besöka Lokaltidningen för att informera sig om förutsättningarna för lokal nyhetsjournalistik nu och på sikt.

Dagen avslutas med ett besök på Musikskolan i Lycksele där statsrådet kommer få en rundvisning och en presentation av verksamheten. Musikskolan vänder sig till elever från förskoleklass till gymnasiet och erbjuder undervisning i främst instrument och sång. Det skriver regeringen på sin hemsida.

Läs mer om invigningen här! (länk)

MALIN A JUNKKA

 

Sidan uppdaterad 2021-09-01