Artiklar

Nätverk för sverigefinska förskolepedagoger

Språkcentrum finska anordnar nätverk för sverigefinska förskolepedagoger. Digifikor ska erbjuda en mötesplats där man kan träffa andra pedagoger, byta erfarenheter och funderingar om finskspråkig förskoleverksamhet.

-Behovet av ett nätverk för sverigefinska lärare och pedagoger har visat sig vara stort. Det har påtalats av de olika yrkesgrupper och privatpersoner vi träffat över hela landet. Många känner sig ensamma i sin finskspråkiga yrkesroll eller i en svenskspråkig arbetsmiljö. De önskar få mer aktuell information, tips och inspiration till finskspråkig pedagogisk verksamhet, säger Tuuli Uljas, språkfrämjare i finska.

Varje träff har ett tema och inleds med en kort presentation från en expert, men pedagoger har även en möjlighet att ställa frågor och ha önskemål för kommande teman.

Det första ”digifikat” anordnades den 7 september. Temat för träffen var språkcentrumets revitaliseringsarbete samt modersmålets betydelse i förskolan. Pedagogerna fick även berätta om sina verksamheter där de jobbar.

Under hösten anordnas Digifika kl. 16-17 på följande torsdagar: 7/9, 5/10, 2/11 och 7/12. Ingen föranmälan krävs, du deltar genom länken: https://uu-se.zoom.us/j/8457155416

KARIN SKOGLUND

Sidan uppdaterad 2023-09-19