Nyhetsarkiv Artiklar för avdelningen Förvaltningsområden

Nya kommuner in i förvaltningsområdena

[Förvaltningsområden] Den 1 februari 2019 ansluts nya kommuner in i förvaltningsområdena för finska, meänkieli och samiska.

I Luleå har minoritetsfrågorna hamnat högt upp på agendan

[Förvaltningsområden] När Viktoria Björklund började jobba för Luleå kommun som chef för Flerspråkscentrum visste varken hon eller någon annan mycket om minoriteter. I dag har Luleå tagit ett rejält kliv vad beträffar m...

Så arbetar region Stockholm

[Förvaltningsområden] Region Stockholm är en del av finskt förvaltningsområde sedan 2010.  - Fler än hälften av alla kommuner som är med i vår region ingår i finskt förvaltningsområde.
Den sverigefinska flaggan.

Mariestad vill lämna finska förvaltningsområdet

[Förvaltningsområden] Fyra år efter att Mariestad blev en del av det finska förvaltningsområdet vill kommunen nu lämna det.

Varje steg vi tar gör skillnad

[Förvaltningsområden] Barn- och utbildningsnämnden i Luleå har en tydlig strategi för hur man ska arbeta med de nationella minoriteterna och inom ett år ska en väsentligt tvåspråkig förskola öppnas.
Alice Bah Kuhnke Pressbild: Regeringen

Åtta nya kommuner ansluts

[Förvaltningsområden] Åtta nya kommuner samt två landsting ansluts till förvaltningsområdena för finska, meänkieli respektive samiska 2018.

Nya utmaningar väntar i Luleå

[Förvaltningsområden] Luleå är en av de kommuner som ansökt om att få tillhöra förvaltningsområdet även för meänkieli och samiska 2018. Det innebär nya utmaningar konstaterar samordnaren Anne-Mari Angeria.

Webbutbildning sprider kunskap om nationella minoriteter

[Förvaltningsområden] För att ge de anställda inom Stockholms läns landsting kunskap om de fem nationella minoriteter används en webbutbildning som en metod. Veera Florica Rajala är samordnare.

Håbo planterar rödbjörk som hyllning till Finland

[Förvaltningsområden] Håbo kommun uppmärksammar Finland, som 100-årsjubilerar i år, med att plantera en finsk rödbjörk i Bålsta.
Pressbild: Skellefteå kommun

Skellefteå ger inte upp minoritetsarbetet

[Förvaltningsområden] I Skellefteå arbetar kommunen för att inkludera minoriteter även utanför förvaltningsområdena. Kommunen har återkommande samråd med bland annat den finska minoriteten.