Alla biilder på nya webbplatsen är tagna av Karl Gabor."Bilderna är oerhört viktiga" säger Petra Kahn Nord, kommunikationsansvarig. Foto: Karl Gabor

Judiska Församlingen har lanserat ny hemsida

I juni lanserade Judiska Församlingen i Stockholm sin nya webbplats. Med den nya sidan hoppas församlingen kunna erbjuda mer lättillgänglig information och en bättre säkerhet för medlemmarna.

Arbetet med ett bygga upp en ny hemsida har pågått under två års tid.
- Teknikutvecklingen går väldigt snabbt och den gamla sidan behövdes uppdateras. Det fattades även en del information på den och vissa medlemmar ansåg att den var svårnavigerad, säger Petra Kahn Nord, kommunikationsansvarig på Judiska Församlingen i Stockholm som i dag har 4 500 medlemmar.

Bättre säkerhet var ett av ledorden i arbetet med den nya sidan. I dag kan medlemmar logga in med hjälp av bank-id och få ta del av information som inte syns utåt på den allmänna webbplatsen.
- Vi uppger exempelvis inte platser på våra arrangemang för icke-medlemmar, säger Petra Kahn Nord.

Hennes vision är att det framöver också ska bli möjligt för medlemmar ta del av exklusivt material som inte allmänheten får.
- Medlemskapet ska ge ett mervärde, säger hon.

I arbetet med hemsidan har det funnits många aspekter att ta hänsyn till, förutom säkerheten. Bilderna har varit en viktigt del och det är fotografen Karl Gabor som står bakom dem.
- Han är så himla duktig och får människor att slappna av. Vi vill ge ett professionellt intryck samtidigt som vi vill vara välkomnande och familjära. Det ska inte bara kännas som en religiös sida, säger Petra Kahn Nord.

På bilderna kan man se alla generationer.
- Vi har samlat alla generationer. Mina barn har bland andra fått agera modeller.

Petra Kahn Nord hoppas också att den nya sidan ska hjälpa allmänhet som söker svar på frågor om judar och judendom.
- Det ska vara en ingång som visar vilka vi är och vad vi står för.

Och arbetet med hemsidan går vidare.
- Vi gör fortfarande justeringar på sådant som dyker upp. Nu när alla börjat jobba upptäcker vi mer och mer.

MALIN A JUNKKA 

 

Sidan uppdaterad 2019-08-21