Konferens om delaktighet och inflytande webbsänds

Välkommen till en konferens som genom teori och praktiska exempel ger kunskap och inspiration till fortsatt utvecklingsarbete med nationella minoriteters rätt till delaktighet och inflytande. Här hittar du information från konferensen!

Material från konferensen, exempelvis powerpoints, och hela webbsändningen kommer att läggas ut på minoritet.se inom kort.

Konferensen vänder sig främst till förtroendevalda, chefer, samordnare och andra ansvariga för arbetet med nationella minoritetsfrågor samt representanter för de nationella minoriteterna.

Konferensens föreläsningar på förmiddagen webbsänds samt kultur- och demokrati­minister Amanda Linds medverkan.  Dock inte seminarierna på eftermiddagen. Du hittar webbsändningen här och den startar klockan 10.00 den 4 december.

Pekka Heino leder förmiddagen. Forskare och representanter från kommuner, regioner och nationella minoriteter delar med sig av erfarenheter och verktyg.

Programmet består av två delar; förmiddagen innehåller kortare föredrag och eftermiddagen fortsätter med parallella seminarier som exemplifierar och fördjupar.

Arrangör är Sametinget och Länsstyrelsen i Stockholm.

Här hittar du hela programmet.

 

MALIN A JUNKKA

Sidan uppdaterad 2019-12-18