Nu släpps boken om Max och Taksi

Torsdag den 28 november är det dags för boksläpp. Det är den digitala läseboken Lukukoira Max ja sen kaveri Taksi av Taina Sampakoski som nu är klar.

Torsdag 28 november klockan 17.00 hålls boksläppet på UusiTeatteri/Olympiateatern, Västmannag. 56, T-Odenplan, Stockholm.

Lukukoira Max ja sen kaveri Taksi (Läshunden Max och hans kompis Taksi) är en barnbok som kan användas i modersmålsundervisningen på låg och mellanstadiet, men också i andra läsprojekt med barn som talar finska. Boken är skriven för sverigefinska barn med en handling som utspelar sig i en sverigefinsk miljö.

Boken handlar bland annat om vänskap och om att övervinna utmaningar. Texten hjälper barn att begrunda sitt språk och sin identitet. Läromedlet med tillhörande lärarhandledning finns att ladda ner som kostnadsfri PDF från Institutet för språk och folkminnets hemsida. Läromedlet kompletteras även med ljudfiler till varje kapitel. Läseboken är finansierad genom stöd från Institutet för språk och folkminnen. Detta framgår av ett pressutskick från Uusi Teatteri.

Författaren Taina Sampakoski kommer att presentera boken och ge tips om hur den kan användas inom undervisningen. Även Jukka Korpi/UusiTeatteri, Anna Gezelius, Institutet för språk och folkminnen, och Sari Pesonen, Stockholms universitet, kommer att medverka under boksläppet. 

MALIN A JUNKKA