Artiklar

Nystart för Tornedalsteatern

Erling Fredriksson, musiker och kulturarbetare, blir ny teaterchef/konstnärlig ledare på Tornedalsteatern efter Carina Henriksson.

"Den här hösten är en speciell höst för Tornedalsteatern. En nystart! Uusi alku! Jag är nytillträdd teaterchef och med mig har jag två nya medarbetare på kontoret i Pajala och en tredje på gång att anställas i Kiruna. Tillsammans med alla på teatern kommer vi att tänka nya tankar, skapa nya föreställningar och förbättra gamla idéer. Jag vill hälsa er välkomna till en presskonferens där ni får höra mer om Tornedalsteaterns planer inför år 2019 och vidare in i framtiden. Tule kuuntelemaan meän plaanit tulevaisuuesta!", skriver Erling Fredriksson i ett pressutskick.

På pressträffen den 8 oktober finns möjlighet att träffa ensemblen i nya pjäsen Alla vägar bort är en omväg hem – Kaikki tiet poijes oon kiertotie kotia. Fyra unga skådespelare startar intensiva repetitioner den 8 oktober inför urpremiären som går av stapeln den 3 november.
- Meillä on uusi pjääsi käynissä, ja sie saat tavata näyttelijät ja regissööri.

Föreställningen handlar om Norrbottens landsbygd. Går det att bo var som helst och ändå kunna leva det liv en vill? Eller måste livet levas någon annanstans än där du kommer ifrån för att räknas? Känslan av att allt är lite sämre i Norrbotten. Om att stanna, flytta, fly, hitta hem. Om vägar hem. Jokos elämä on enempi tärkeä kaupungissa eli saatanko elämä olla arvokas pikkuisessa kylissä?

MALIN A JUNKKA

Mer om Tornedalsteatern här!

 

 

 

Sidan uppdaterad 2018-09-28