Paideia får statsbidrag

Sverige får sin första folkhögskola med judisk profil. Paideia folkhögskola är en av två nya folkhögskolor som får statsbidrag från och med nästa år.

Det beslutade Folkbildningsrådets styrelse på sitt senaste styrelsemöte. Det går att läsa på Folkbildningsgrådets hemsida.

Paideia folkhögskola är Sveriges första folkhögskola med judisk profil. Under de tre senaste åren har den bedrivit försöksverksamhet tillsammans med Kista folkhögskola som är landets enda folkhögskola med muslimsk profil. I början av nästa år blir folkhögskolan självständig. Paideia folkhögskola vill med sin profil bidra till det öppna samtalet om samhälle, religion och kultur.
– Vi är glada att kunna bevilja den här ansökan. Paideia tillför nya perspektiv med sin inriktning mot judisk kultur, något som hittills saknats inom folkhögskolan, säger Catharina Håkansson Boman, ordförande för Folkbildningsrådets styrelse, till Folkbildningsrådet.

Så här kommenterar Noa Hermele, rektor för Paideia folkhögskola, detta;
- Det är fantastiskt roligt att Sverige nu får sin första folkhögskola med fokus på judisk kultur. Paideia folkhögskola ska vara en mötesplats för lärande och kreativitet och är öppen för alla intresserade. Med hjälp av folkbildning kan vi ytterligare arbeta för att höja medvetenheten om en av Sveriges historiska minoritetskulturer.

MALIN A JUNKKA

Sidan uppdaterad 2018-12-07