Romsk gala - glöm inte nominera!

Den 27 september kommer Tehara Media att arrangera en romsk gala i Malmö i syfte att fira den romska kulturen, förebilder och den stora drivkraften som finns.

"Vi kommer att arrangera en prisutdelning vars syfte är att stärka förebilder och positiva krafter hos den nationella minoriteten romer. Priserna kommer att delas ut till olika kulturutövare, projektledare och andra eldsjälar med romskt påbrå, pristagarna är individer och organisationer från hela landet".  Det skriver Tehara Media i ett utskick.

"I en värld som försöker trycka ned oss är det viktigt att vi lyfter upp varandra, därför behöver vi din hjälp. Vi vill att du går in och nominerar! Nominera din romska förebild genom att skicka in ett videoklipp till nominera@tehara.se eller skicka in ett enkelt mail om du önskar vara anonym".

Priser och kategorier som du kan nominera till:
Årets Katarina Taikon pris-aktivist/eldsjäl priser, Årets Django Reinherdt Pris-musiker, dansör, sångare priset Årets Charlie Chaplin pris-skådespelare, konstnär, filmskapare priset Årets Romska projekt/organisation Årets Thomas Hammarberg pris-Årets icke rom som engagerat sig i frågan.

För fler frågor om eventet eller nomineringen skriv till Tehara Media här på Facebook eller maila projektledaren dusan@tehara.se. Galan arrangeras med stöd av: Malmö Ungdomscentral, ABF, Region Skåne, Malmö Stad och Tehara Media.

MALIN A JUNKKA

Sidan uppdaterad 2019-08-29