Nyhetsarkiv Artiklar för avdelningen Sverigefinnar

Dags för YksikaksiFilmi-festival

[Sverigefinnar] Sverigefinska ungdomsförbundet arrangerar i samarbete med Kulturskolan i Stockholm YksiKaksiFilmi-festival på Folkets Bio Zita i Stockholm.

SVT söker aspiranter till SVT Sápmi och SVT Uutiset

[Sverigefinnar] Aspirantprogrammet är ett praktik/utbildningsprogram som pågår under i sju månader med start i mitten av november 2022.

Lansering av sverigefinsk träffpunkt

[Sverigefinnar] I samband med Valborg, Vappu, inviger Järfälla kommun sin första sverigefinska träffpunkt för alla åldersgrupper.
Tangon som skapades i Argentina lär ha kommit till Finland en höstdag 1913. Foto: Bitti Ingemansson

I Finland hade vi vals, tango och humppa

[Sverigefinnar] Den finska tangon kan man se som en utveckling av den sociala foxtroten. "Tangon slog an en sträng i den finska mentaliteten. Det är melankolin och vemodet", menar Anneli Kangasmaa.
Den sverigefinska flaggan.

Samtalsgrupp för finsktalande

[Sverigefinnar] Den femte maj startar NSPH, Nationell samverkan för psykisk hälsa, tillsammans med Oxelösunds kommun upp en samtalsgrupp på finska med temat Åldras och må bra.
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild: Minoritet.se

Uppsala utökar sin finska förskoleverksamhet

[Sverigefinnar] Nu har utbildningsförvaltningen i Uppsala kommun sagt ja till att utöka den finska förskoleverksamheten.

Finlandsinstitutet har fått ungdomsbibliotekarie

[Sverigefinnar] Nyligen anställda Linda Åkerlund är tvåspråkig barn- och ungdomsbibliotekarie. Innehållet i hennes verksamhet är ganska fritt, så hon tar gärna emot just dina önskemål!  

Anna Järvinen tonsätter musik till ny pjäs

[Sverigefinnar] Finska för invandrare är en alldeles nyskriven komedi om att söka sina rötter och den identitet som gått förlorad. 

Sveriges Radio Finska söker årets sverigefinska ord

[Sverigefinnar] Från och med onsdag den 9. mars kan vem som helst föreslå årets sverigefinska ord. Det är ett ord som fötts ur samspelet mellan de svenska och finska språken.

Skövde -årets sverigefinska kommun 2021

[Sverigefinnar] På Sverigefinnarnas dag den 24 februari utsåg Sverigefinländarnas delegation föregående års sverigefinska kommun.