Nyhetsarkiv Artiklar för avdelningen Romer
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivfoto: Johan Jeppsson

Rapporten för romsk inkludering 2021

[Romer] Nu har Länsstyrelsen i Stockholm skickat in den tionde rapporten inom uppdraget att samordna och följa upp insatser inom strategin för romsk inkludering till Regeringskansliet.
Den romska flaggan. Foto: Anna Von Brömsen

Lansering av EU-rapport om romer - anmäl dig här!

[Romer] År 2020 släppte FRA en rapport om den romska minoritetens sociala situation och erfarenheter av diskriminering i sex länder.
Den romska flaggan. Foto: Anna Von Brömsen

Dags att nominera till Katarina Taikon-priset!

[Romer] Katarina Taikon-priset uppmärksammar och belönar människorättsförsvarare som genom sitt arbete stärker och skyddar de mänskliga rättigheterna i Stockholms stad.
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivfoto: Anna Von Brömssen

Regeringskansliet söker deltagare till romsk referensgrupp

[Romer] Referensgruppen förnyades 2016 samt 2019. Nu är det dags att besluta om nya deltagare i gruppen för arbetet 2022-2025.

Ny bok om resandetjejen Rosita

[Romer] Ralf Novak Rosengrens och Anita Santessons ungdomsbok "9 liv" är bok nummer två i serien om resandetjejen Rosita Roos. 

Nytt nummer av Drabbrikan

[Romer] Frantzwagner-sällskapet har gett ut Drabbrikan sedan december 2016, med ett nummer per kvartal. Nu finns ett nytt nummer tillgängligt.

Regeringen satsar på att främja romsk inkludering

[Romer] Regeringen har beslutat om två nya uppdrag för att förverkliga arbetet med romsk inkludering. 
Lelo Nika och en stråkkvartett från Sveriges Radios symfoniorkester spelar ”Impression för ackordeon”. Foto: Karin Skoglund

Radio Romano firade med stor jubileumskonsert

[Romer] I 20 år har Sveriges Radio sänt nyheter på romani chib. Radio Romano firade stort med romska artister och 150 inbjudna gäster i Radiohuset i Stockholm den 29 mars.

Radio Romano - flest lyssnare i storstäderna

[Romer] I år har Radio Romano sänt radio på romani chib i två decennier. Redaktionschefen Veli Brijani var med från första början och minns starten.

Två tidningsredaktioner bevakar romska frågor

[Romer] Det finns två tidningsredaktioner i Sverige som bevakar romernas frågor – Drabbrikan och Dikko. De har helt olika bevakning och båda har också sin egen lösning på hur texterna ska levereras.
Barn som målar den romska flaggan. Foto: Anna Von Brömssen

I dag firas internationella romadagen

[Romer] É Romani Glinda bjuder in till Internationella Romerdagen i Skarpnäcks kulturhus och på Facebook. Även på andra håll uppmärksammas dagen.