Välj vad du vill se Prenumerera på artiklar Nyhetsarkiv Artiklar

Ny bok om revitalisering och urfolk

[Samer] Åsa Virdi Kroik, forskare och författare, har tillsammans med flera kollegor och skribenter från bland annat Japan och Australien skrivit en bok om revitalisering av språk och kultur. 

Tema hållbarhet på samernas nationaldag i Stockholm

[Samer] I Stockholm inleddes den samiska nationaldagen med flaggceremoni vid Stadshuset under framförande av jojk av Astrid Tuorda. På kvällen anordnade Sameföreningen en kväll på temat hållbarhet i Sápmi.
Astrid Tuorda jojkade under flaggceremonin. Foto: Inge Frisk

Missa inte det filmpedagogiska paketet!

[Minoritetspolitik] Nu finns ett filmpedagogiskt paket att ladda ned från Filminstitutet. Syftet är att underlätta för lärare att undervisa om de fem nationella minoriteterna.
Bild: Ur Sameblod, distribution Nordisk Film

Karta i tryckt form att beställa!

[Minoritetspolitik] Nu kan du beställa kartan över alla kommuner i förvaltningsområdena för finska, meänkieli och samiska i tryckt form. Du beställer den här!

Varjoitten Voima, vilka är skuggornas kraft?

[Tornedalingar] ”Skräckhistorier från Tornedalen” var namnet på Tornedalsteatern Tornionlaakson teatteris senaste produktion, innan ensemblen hittade det namn som kändes helt rätt.
Anton Hennix Raukola. Foto: Hasse Stenudd

Brister i undervisning av minoritetsspråk

[Minoritetspolitik] Skolinspektionen har genomfört en tillsyn av modersmålsundervisningen som bland annat visar att de flesta huvudmän brister när det gäller information om nationella minoritetsspråk.
Tillsynen visar bland annat att när fjärrundervisning anordnats har handledare saknats. Foto: Martin Thélenius