V-Akka ger ut bok för ökad minoritetskunskap

[Sverigefinnar] En ny bok ska få sverigefinnar att vakna upp och bli minoritetsmedvetna. Boken beskriver processen från en omedveten majoritetsidentitet till att bli en insatt och kunnig minoritet.

På Polarbibblo möts nio olika språk

[Tornedalingar] Samiska språk och meänkieli sida vid sida med svenska – nu är det verklighet på barnsajten Polarbibblo. Nu bjuds hela Sverige, hela Sápmi och även Finland in till den kreativa arenan där barn trygg...
Barnen har möjlighet att leka i en lavvu både inne och utomhus. Foto: Anneli Åsén

På Miesieh är samiskan norm

[Samer] Nu har den samiska förskolan Miesieh i Staare/Östersund varit öppen i två månader och har i dagsläget tio barn. Även andra kommuner har visat intresse för förskolan som har öppet en dag i veckan.
Den romska flaggan. Foto: Malin A Junkka

Kampanjen Jag är rom - nu på minoritet.se

[Romer] Från och med årsskiftet försvinner webbplatsen Jag är Rom - en kampanj som togs fram av Länsstyrelsen i Stockholm tillsammans med en grupp unga romer och andra samarbetspartners. 

Vill du bli första hjälpare i psykisk ohälsa?

[Samer] Tillhör du en sameby och vill bli första hjälpare i psykisk hälsa. Nu startar en digital kurs där du får lära dig att stödja och uppmuntra en drabbad person tills ett tillfälligt kristillstånd är ö...